Personal trainer goedkoper dan zelf aan de slag? Tijd is toch geld?

Het is een lange, uitdagende en vermoeiende reis om je fitnessdoelen te bereiken, wat op zijn pad erg ontmoedigend kan zijn. Het is lastig om je ogen op jouw persoonlijke doel te houden, of dit nu afvallen, meer spiermassa, conditie verbeteren of specifieke sportprestaties behalen is. De veranderingen gaan traag en je vraagt je nou wel eens af of er echt progressie inzit. Train je voor niks of combineer/voer je je oefeningen fout uit?
Om op het juiste pad te komen, en de juiste route te blijven volgen kan je natuurlijk een personal trainer of een online coach inhuren. Dit biedt tal van voordelen en vergroot de kansen dat jij je doelen dan echt gaat bereikenen. Zo hoef je het niet zelf allemaal uit te vinden. Dit brengt natuurlijk een kosten plaatje met zich mee maar onderaan de streep ben je wellicht goedkoper uit dan alles zelf uit te vinden! Op zoek naar een introductie in Den Bosch, boek hier.
Correct trainen en minder kans op blessures.
Wanneer je een personal trainer inschakelt zal deze kijken of je de oefeningen goed, correct en veilig uitvoert. Hierdoor zorg je voor een goede houding en dat de juiste spiergroepen bij de oefening betrokken. Hierdoor wordt de kans op blessures aanzienlijk kleiner. Een onjuiste techniek leidt tot blessures waardoor je wellicht een tijd niet of niet volledig kunt trainen. Hierdoor belemmer je je vooruitgang, Naast dat leer je de eerste 8 tot 12 weken tijdens krachttraining je zenuwstelsel om een bewegingspatroon goed uit te voeren. Hierdoor is het erg lastig om na een oefening fout aangeleerd te hebben dit bewegingspatroon te verleren en een nieuwe in de plaats te leren. Zorg dus dat je je oefeningen gelijk goed uitvoert! Een personal trainer zal je corrigeren en je aanmoedigen om de juiste vorm te  behouden.
Stok achter de deur.
We kennen het allemaal, geen zin of motivatie op naar de sportschool te gaan. Een dagje overslaan omdat het regent, een personal trainer is de stok achter de deur om te zorgen dat jij je motivatie behoudt. Zelfs op die dagen dat je echt totaal geen zin hebt, afspraak is afspraak.
Een personal trainer moedigt je aan net dat extra setje te doen of die extra herhaling eruit te halen. Hierdoor verleg jij je grenzen en maximaliseren we de inspanningen. Deze punten kunnen een aanzienlijke impact hebben op de consistentie van jouw trainingen en zorgen op lange termijn voor jouw succes!
Persoonlijke begeleiding en aanpassingen.
Wellicht één van de belangrijkste voordelen van het nemen van een personal trainer of online coach is dat je unieke persoonlijke begeleiding krijgt dat inspeelt op jouw lichaam. Ieder persoon/leeftijd is anders en heeft unieke doelen, behoefte en beperkingen van oefeningen. Een personal trainer maakt een trainingsschema dat specifiek op jouw lichaam doel en niveau inspeelt. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw training optimaal is en je niet te veel of te weinig doet. Mochten er beperkingen zijn bij bepaalde oefeningen kan je deze gemakkelijk aan laten passen door jou personal trainer.
Efficiënt met jouw tijd.
Met een personal trainer kun je efficiënter trainen. Dit komt doordat een trainer jou het optimale trainingsschema kan geven in de juiste volgorde voor de sportschool waar jij traint. Doormiddel van het combineren van specifieke oefeningen en trainingsmethode te kiezen die gericht zijn op jouw doelen kunnen ze zorgen voor veel tijd efficiëntie. Hierdoor behaal jij je resultaten in een korter tijdslimiet. Tijd is geld, dus kies verstandig!
Variatie en progressie.
Personal trainers kunnen ervoor zorgen dat er veel variatie in jou trainingen zit. Ze laten je oefeningen doen die jij anders nooit gedaan zou hebben. Zo voorkomen verveling en stimuleren de ze de vooruitgang. Ze helpen je bij het instellen van realistische doelen en maken je trainingen steeds iets uitdagender. Zowel in gewicht als in moeilijkheidsgraad van jouw oefeningen. Hierdoor blijf jij groeien en jezelf constant verbeteren.
Voedingsadvies.
Naast dat een personal trainer zich bezig houdt met jouw oefeningen en techniek kan hij/zij jou ook voorzien van de juiste voedingsadvies. Krachttraining gaat gepaard met voeding en beide moeten in orde zijn. Zo kun jij de beste progressie boeken. Personal trainers kunnen je helpen met het opstellen van een gezond en uitgebalanceerd dieet dat past bij jou trainingsdoelen.
Kort samegevat, doormiddel van het trainen met een personal trainer heb je een aanzienlijk grotere kans dat je je doel sneller zal bereiken dan dat je zelf aan de slag gaat. Hun ervaring, expertise, motivatie en persoonlijke begeleiding kunnen het verschil maken. Zo behaal jij je doelen en wordt je in de juiste richting geduwd. Hierdoor zal je niet ronddwalen in de sportschool maar aan de slag gaan met een duidelijk plan. Door al deze punten hierboven genoemd zul je zeeën van tijd besparen. Dit zal onderaan de streep goedkoper zijn dan zelf wat aanklooien. Het bespaard jou kostbare tijd.
Een kleine investering die jou op het juiste pad brengt. Het verbeterd jou welzijn en op lange termijn zal het jou veel voordelen opleveren en jou kwaliteit van leven verbeteren.
Opzoek naar snelle prestaties van een ervaren professional? Klik op personal training of groepstraining voor locatie Den Bosch. Of klik op Online Coaching om een goed plan voor je op te laten stellen.